Contact en meer...
Sfeerbeeld schenkingsformulier
  • Door Thijs Link
  • Geplaatst op woensdag 29 maart 2017

ANBI’s razend enthousiast over formulier Periodiek Schenken

Schenken aan een goed doel kan belastingvoordeel opleveren. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is vastlegging in een rechtsgeldige overeenkomst. Het afdrukken, invullen en per post opsturen van een papieren overeenkomst door de schenker en het verwerken door het goede doel is een bewerkelijk proces. Voor beide partijen. Daarom heeft Seneca samen met een aantal goede doelen het online formulier Periodiek Schenken ontwikkeld. Compleet digitaal en volledig rechtsgeldig.

Belastingvrij schenken

Periodieke schenkingen aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. Aan belastingvrij schenken zijn voorwaarden verbonden, zoals het opstellen van een rechtsgeldig ondertekende overeenkomst. In het klassieke proces van een downloadbare overeenkomst kan veel fout gaan. Daarom ontwikkelde Seneca in opdracht van enkele goed doelen een digitaal formulier dat online wordt ingevuld én digitaal ter ondertekening wordt aangeboden aan de schenker.

Formulier Periodiek Schenken

Het Formulier Periodiek Schenken is beschikbaar in Seneca’s Formulierenserver. Elk goed doel kan het formulier heel eenvoudig ‘drag and drop’ aanpassen naar de eigen wensen. Daarmee heeft de organisatie volledige controle over de opbouw van het formulier, de vraagstelling en de helpteksten. Na het invullen van het formulier wordt een gepersonaliseerd document digitaal ter ondertekening aangeboden aan de schenker én eventueel de gehuwde partner.

Eerste ANBi’s live met formulier Periodiek Schenken

Inmiddels zijn de eerste twee ANBi’s met succes live gegaan. Het gemak, de snelheid en de lage kosten hebben deze goede doelen ervan overtuigd om het formulier Periodiek Schenken volledig digitaal aan te bieden. Ook enthousiast? Neem contact op voor meer informatie, een demonstratie of referenties.

Social Media

Nieuwsbrief

Laatste Nieuws