Contact en meer...

eIDAS

eIDAS is een Europese verordening die is ingegaan op 29 september 2018. Sinds dat moment moeten publieke organisaties en private organisaties met een publieke taak Europees erkende inlogmiddelen accepteren binnen de digitale dienstverlening. Deze verplichting geldt o.a. voor organisaties die gebruik maken van DigiD en eHerkenning. De Europese Unie wil hiermee regelen dat het makkelijker en veiliger wordt om binnen Europa online zaken te regelen.

Inloggen en ondertekenen met eIDAS

De standaard eIDAS-koppeling van de Formulierenserver maken het mogelijk om personen uit de Europese Unie vooraf te authentificeren en formulieren vooraf in te vullen en formulieren te ondertekenen.

Vanuit de Formulierenserver worden online formulieren als product/dienst aangeboden. Voor een aantal diensten wil je zeker weten dat de identiteit van de aanvrager is vastgesteld. Zijn de diensten beveiligd met DigID of eHerkenning? Dan moeten deze diensten ook toegankelijk zijn voor personen met een Europees erkend inlogmiddel en koppel je de diensten aan eIDAS.

Nog geen eIDAS-aansluiting?

Om aan te sluiten op eIDAS moeten een aantal stappen worden doorlopen bij een eHerkenningsmakelaar. Uiteraard kan Seneca in elk stap adviseren en ondersteunen.

De eHerkenningsmakelaren bieden vaak één pakket aan voor eHerkenning en eiDAS. Zo kan het zijn dat u zowel voor eHerkenning en eIDAS eenmalig aansluitkosten betaald, maar dat de maandelijkse kosten gelijk blijven, of u nu enkel eHerkenning, enkel eIDAS, of beide authenticatiemiddelen inzet.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een DigiD-, eHerkenning- en/of eIDAS-koppeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer functies

 • ADFS

  Beveiligde toegang tot gegevens staat bij Seneca hoog in het vaandel. De...

 • Afspraak maken

  Maak eenvoudig een afspraakformulier die gekoppeld is aan jouw afspraaksoftware...

 • AVG - beveiliging persoonsgegevens

  Wij slaan de persoonsgegevens die u uitvraagt in uw formulieren op in onze ICT...

 • Baliemodus

  Vul formulieren samen in met de aanvrager. De baliemedewerker vult het formulier, in...

 • Berekeningen

  De beste klantbeleving creëer je met online formulieren die zich aanpassen aan...

<< Alle functies