Contact en meer...
Sfeerbeeld voor Periodiek Schenken, waarop een klein jongetje een paardenbloem schenkt aan een jong meisje.
  • Door Thijs Link
  • Geplaatst op dinsdag 12 december 2017

Laagdrempelig doneren: PeriodiekSchenken.nl

De verplichting van een notariële akte om te kunnen profiteren van periodieke schenkingen met belastingaftrek is per 1 januari 2014 vervallen. In plaats daarvan is een laagdrempelig en rechtsgeldig alternatief ontwikkeld waar elk goed doel vanaf 15 november op aan kan sluiten: PeriodiekSchenken.nl. Schenkers sluiten daar online een Periodiek Schenken-overeenkomst af met het goede doel van hun keuze.

Online overeenkomst Periodiek schenken met belastingvoordeel

Een periodieke schenking aan een goed doel brengt alleen belastingvoordeel mee als deze is vastgelegd in een rechtsgeldig ondertekende overeenkomst. Het vertrouwde proces, waarbij een papieren overeenkomst afgedrukt, ingevuld en per post opgestuurd moet worden is (ondanks het wegvallen van de notariële tussenkomst) heel bewerkelijk.

Softwareleverancier Seneca ontwikkelde daarom een online formulier waarmee de overeenkomst digitaal wordt opgesteld én digitaal wordt ondertekend. Dat biedt gemak, overzicht en financieel voordeel. 

Samen met enkele goede doelen heeft Seneca het formulier en de periodiek schenken-overeenkomst geoptimaliseerd voor digitaal gebruik. Dankzij de digitale oplossing zagen deze goede doelen het aantal succesvol gesloten overeenkomsten al snel stijgen. De donateur kan het hele proces namelijk starten en direct afronden vanachter de pc, de tablet of de mobiele telefoon. 

Portaal PeriodiekSchenken.nl

Om het succes van de digitale overeenkomst beschikbaar te maken voor alle goede doelen, bedacht Goede Doelen Nederland samen met Seneca een nieuw concept: het portaal PeriodiekSchenken.nl. Daar wordt informatie getoond over de aangesloten goede doelen en kan de donateur een standaardformulier starten om een periodiek schenken-overeenkomst af te sluiten. 

 

 

Voordelen voor donateur

Snel regelen, vanuit huis

Vanaf de laptop, tablet of Smartphone

Belastingvoordeel

Voordeel meeschenken mogelijk

 

Voordelen ANBI

Geen instapkosten

Betalen naar gebruik

Eigen pagina op periodiekschenken.nl

Overzichtelijke statistieken

 

Social Media

Nieuwsbrief

Laatste Nieuws