Contact en meer...

TPM

Seneca kan een TPM (Third Party Mededeling) overleggen voor het DigiD ICT-beveiligingsassesment. Daarmee toon je aan dat de Formulierenserver aan alle beveiligingseisen voldoet.

Digitale Identificatie

DigiD is een identificatiemethode die wordt toegepast door organisaties met een publieke taak, zoals de gemeente, de provincie, zorginstellingen en zorg-verzekeraars. De identificatiemethode wordt door de Seneca Formulierenserver ondersteund, zodat organisaties met een publieke taak passende diensten aan kunnen bieden en elektronische formulieren voor een groot deel vóóraf kunnen invullen.

TPM t.b.v. ICT-beveiligingsassessment

Om de kwaliteit van ICT-beveiliging een impuls te geven heeft de minister aangegeven dat alle organisaties die DigiD gebruiken moeten voldoen aan een beveiligingsnorm. Via een ICT-beveiligingsassessment moeten zij dit vervolgens laten toetsen. Seneca kan op aanvraag en tegen geringe kosten een TPM
(Third Party Mededeling) overleggen om aan te tonen dat de Formulierenserver aan alle beveiligingseisen voldoet. Hiertoe laat Seneca jaarlijks een assessment uitvoeren door een onafhankelijk Register EDP Auditor.

Uit deze assesments blijkt dat Seneca en de Formulierenserver voldoet aan de strenge beveiligingseisen. Deze eisen bestaan niet alleen uit technische, maar ook uit organisatorische aspecten. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van het securitybeleid en het controleren op de uitvoering hiervan.

Meer functies

 • ADFS

  Beveiligde toegang tot gegevens staat bij Seneca hoog in het vaandel. De...

 • Afspraak maken

  Maak eenvoudig een afspraakformulier die gekoppeld is aan jouw afspraaksoftware...

 • AVG - beveiliging persoonsgegevens

  Wij slaan de persoonsgegevens die u uitvraagt in uw formulieren op in onze ICT...

 • Baliemodus

  Vul formulieren samen in met de aanvrager. De baliemedewerker vult het formulier, in...

 • Berekeningen

  De beste klantbeleving creëer je met online formulieren die zich aanpassen aan...

<< Alle functies